Wat is webdevelopment?

wat is webdevelopment

Webdevelopment is een verzamelnaam voor alle onderdelen die ingezet worden om een website te kunnen vormgeven en ook bouwen. Een webdeveloper richt zich dan ook voornamelijk op de technische ontwikkeling (backend) van een website. Ook het onderhouden van de website kan een onderdeel zijn van het takenpakket van een webdeveloper.

Waar webdesigners voornamelijk het ontwerpen op zich nemen, zijn web developers dus voornamelijk verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling. Tijdens het ontwikkelen van de website moet de web developer rekening houden met het SEO aspect van de website. Dit begint al bij de broncode. De broncode moet zo puur mogelijk zijn om de vindbaarheid van jouw website via zoekmachines als Google te vergroten. De ranking van jouw website kun je vergroten door een gestroomlijnde site te creëren. Daarnaast heeft een gebruiksvriendelijke website die gemakkelijk te navigeren is ook invloed op de ranking in de zoekresultaten.

Scripting

Web developers gebruiken scripting om websites te bouwen. Scripting is een programmeertaal die gebruikt wordt voor het schrijven van scripts. Scripts zijn kleine programmaatje die veel voorkomende processen automatiseert die anders stapsgewijs uitgevoerd moeten worden. Deze scripts worden vervolgens geschreven in een tekstverwerker. De meest bekende hiervan zijn HTML, PHP, CSS en JavaScript.