Wat is SMS marketing?

Wat is SMS marketing

SMS marketing is een vorm van marketing waarbij gebruik gemaakt wordt van tekstberichten door bedrijven om op een directe en persoonlijke manier met hun doelgroepen te communiceren. Een manier voor bedrijven om verkoop te bevorderen, nieuwe producten of diensten te promoten, informatie over evenementen of andere nieuws te verspreiden, is bijvoorbeeld SMS-berichten te sturen naar klanten. 

SMS marketing is een effectieve marketing tactiek omdat bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft en regelmatig tekstberichten ontvangt en bekijkt. Daarnaast wordt het percentage van SMS-berichten veel hoger aangezien mensen snel reageren op tekstberichten in vergelijking met andere soorten marketing tactieken.  

Het is belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken, relevante en waardevolle informatie te bieden en toestemming te vragen voor het ontvangen van tekstberichten, om SMS marketing succesvol te kunnen maken. Daarnaast moeten bedrijven er ook rekening mee houden dat tekstberichten kort en bondig blijven en moeten voldoen aan de regels voor spam en privacy. 

Voorbeelden van SMS marketing

  • Verkoopbevorderingen: Bedrijven kunnen speciale aanbiedingen of kortingen versturen via SMS aan hun klanten om hen te motiveren om producten of diensten te kopen.
  • Nieuwe producten en diensten: Klanten kunnen op de hoogte gesteld worden van nieuwe producten en diensten via SMS en uitgenodigd worden om te komen kijken of te proberen.
  • Evenementen: Bedrijven kunnen SMS-berichten versturen over komende evenementen of activiteiten, zoals beurzen of open dagen.
  • Klanttevredenheid: Bedrijven kunnen SMS-berichten sturen naar klanten om te vragen hoe ze hun producten of diensten ervaren en of ze nog verbeteringen willen aanbrengen.
  • Herinneringen: Bedrijven kunnen SMS-berichten sturen naar klanten om hen te herinneren aan komende afspraken, vervaldatum of andere belangrijke data.
  • Wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrieven: Bedrijven kunnen hun klanten wekelijks of maandelijks op de hoogte houden van nieuws, updates en andere relevante informatie via SMS.