Wat is photoshop?

Wat is Photoshop

Photoshop is een beeldbewerkingssoftware ontwikkeld en gepubliceerd door Adobe Systems. De software wordt gebruikt door fotografen, grafische ontwerpers, videospel-artiesten. Het wordt ook voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals fotoretouche, grafisch ontwerp en digitale schilderkunst. Photoshop wordt beschouwd als één van de meest veelzijdige beeldbewerkingsprogramma’s beschikbaar, door zijn uitgebreide reeks gereedschappen en functies.  

Photoshop werd gecreëerd in februari 1990 door het bedrijf Adobe Systems. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een beeldbewerkingssoftware voor professionele fotografen en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld een tot een veelzijdig beeldbewerkingsprogramma dat wordt gebruikt door veel verschillende gebruikers, van grafische ontwerpers tot videospel ontwikkelaars.  

Waarvoor wordt photoshop gebruikt?

Er zijn veel verschillende manieren waarop Photoshop gebruikt kan worden, een aantal van de manieren om het programma te gebruiken zijn:

  • Fotobewerking: Het verbeteren van de kleur, helderheid en contrast van foto’s, het verwijderen van oneffenheden en ongewenste elementen en het toevoegen van speciale effecten.
  • Grafisch ontwerp: Het ontwerpen van logo’s, flyers, posters en andere marketingmateriaal.
  • Digitale kunst: Het creëren van kunstwerken en schilderijen door middel van digitale tekeningen en schilderkunst technieken.
  • Fotomanipulatie: Het veranderen van de achtergrond of het toevoegen van elementen aan een foto, of het vervormen van figuren en objecten.
  • Compositing: Het samenvoegen van verschillende afbeeldingen om een ​​realistische of onrealistische compositie te creëren.
  • Webdesign: Het creëren en bewerken van afbeeldingen en grafische elementen voor websites.
  • Video- en film postproductie: Het bewerken en aanpassen van video- en filmbeelden, het creëren van speciale effecten en het aanbrengen van kleurcorrecties.
  • 3D-modellering: Het creëren en bewerken van 3D-objecten en -scènes.