Wat is media? 

wat is media

Media is eigenlijk een verzamelnaam voor alle communicatiemiddelen die ingezet kunnen worden om informatie over te brengen. Media wordt dus ingezet om een boodschap over te brengen. Dit kan een specifieke boodschap zijn die aan een persoon gericht is maar het kan ook een boodschap zijn die voor een groot publiek bedoeld is. Dit laatste noemen we massamedia.  

Mediumtype 

Binnen media vallen verschillende mediumtypen. Zo heb je gedrukte media zoals de krant of tijdschriften, auditieve media zoals de radio en audiovisuele media zoals via de TV of een andere video. Tevens kan ook het internet worden gezien als media. Het internet is namelijk een bron van informatie die voor iedereen toegankelijk is. En binnen het internet heb je natuurlijk ook weer specifieke vormen van media zoals blogs of social media (interactieve media).    

Het is ook goed om te weten dat elk mediumtype en mediumtitel zijn eigen doelgroep heeft. Zo zal iemand in de financiële sector eerder naar het financieel-economisch nieuws op RTL Z kijken dan iemand die helemaal geen interesse heeft in de financiële sector.   

Media kan voor veel bedrijven een handig medium zijn om te gebruiken binnen de marketingstrategie. Het biedt een groot bereik wat aantrekkelijk is als je jouw product of dienst onder de aandacht wilt brengen. Hiervoor moet je wel eerst goed onderzoek doen naar jouw doelgroep en van welk medium zij het meest gebruik maken. Als je dit weet, kan je jouw doelgroep gericht targeten.