Wat is influencer marketing? 

wat is influencer marketing

Door de opmars van influencers, maakt influencer marketing een steeds groter deel uit van de marketingstrategie van bedrijven. Het is een andere moderne manier van het bereiken van de doelgroep. Bij influencer marketing worden influencer ingezet om een doelgroep te bereiken en activeren. Influencers zijn dan ook het centrale punt binnen influencer marketing. 

Effectief en efficiënt 

Influencer marketing is voor veel bedrijven een effectieve en efficiënte vorm van marketing. Over het algemeen heeft elke influencer een eigen specialisme waardoor je met het inzetten van influencers een specifieke doelgroep bereikt. Je weet namelijk dat de volgers van deze influencers allemaal ongeveer hetzelfde interessegebied hebben; anders zouden ze deze influencer niet volgen. Doordat je hierdoor doelgericht jouw potentiële klanten kunt bereiken, is de efficiëntie van een influencer campagne vaak hoger dan bij andere marketingvormen. 

Influencer agency 

Passende influencers vinden om in te zetten voor jouw merk en/of campagne, kan je op verschillende manieren doen. Je kunt ten eerste zelf opzoek gaan door rond te kijken op social media kanalen als Instagram of Youtube. Hier vind je vele influencers die jou een handje kunnen helpen. Als je dit proces liever wilt uitbesteden, kun je een influencer agency of (online) marketing bureau inschakelen. Zo een bureau helpt jou vervolgens met het opzetten van een influencer campagne en zorgt voor bijpassende influencers.