Kun je AI Tools gebruiken voor het vertalen van je website?

Online vertalen image

Dit kan! Er zijn verschillende AI-tools die kunnen worden gebruikt voor het vertalen van websites. Deze tools maken gebruik van machine learning-algoritmen en kunstmatige intelligentie om de inhoud van een website te analyseren en te vertalen in een andere taal.

Hoewel AI Tools handig kunnen zijn voor het vertalen van bepaalde aspecten van een website, zoals de inhoud van tekstvakken of titels, zal de vertaling mogelijk niet altijd nauwkeurig zijn en kan het niet altijd de context begrijpen. Dit kan ervoor zorgen dat de website een slechte vertaling heeft of verkeerde interpretaties van de inhoud, waardoor er een slechte gebruikerservaring ontstaat. 

Het is daarom belangrijk om, als het gaat om belangrijke teksten zoals productbeschrijvingen, juridische teksten en marketing inhoud, menselijke vertalers in te schakelen om de inhoud van een website te vertalen. Wanneer je wel gebruik maakt van een AI-tool om je website te vertalen, zorg er dan voor dat je de vertaling nog goed controleert en eventuele fouten verbeterd voordat de website wordt gepubliceerd.  

Beste AI Tools voor het vertalen van je website

  • Google Translate: Google Translate is een van de meest bekende en gebruikte AI-tools voor het vertalen van websites. Het is gratis en ondersteunt meer dan 100 talen. Het biedt ook een functie genaamd “Website Translator” waarmee u uw hele website automatisch kunt vertalen.
  • DeepL: DeepL is een andere populaire AI-tool voor het vertalen van websites. Het maakt gebruik van deep learning-algoritmen en biedt zeer nauwkeurige vertalingen. Het ondersteunt momenteel 26 talen en biedt ook een plugin voor WordPress-websites.
  • IBM Watson Language Translator: IBM Watson Language Translator is een krachtige AI-tool voor het vertalen van websites en biedt ondersteuning voor meer dan 60 talen. Het biedt ook aangepaste vertaalmodellen en integratie met andere IBM Watson-services.
  • SDL Machine Translation: SDL Machine Translation is een cloudgebaseerde AI-tool voor het vertalen van websites en biedt ondersteuning voor meer dan 90 talen. Het biedt ook aangepaste vertaalmodellen en integratie met andere SDL-services.