Top 10 Fashion Influencers van Nederland

blogpost influencers

Influencers. We kennen ze inmiddels allemaal. Het is eerder gek als iemand er nog helemaal niet van gehoord heeft. Zodra je Instagram opent, kom je ze namelijk overal tegen in allerlei verschillende categorieën. Neem bijvoorbeeld influencers die zich volledig op fashion richten; zij delen de meest mooie looks met hun volgers om deze inspiratie te geven. Daarnaast zijn deze influencers ook heel interessant voor de retailbranche. Het is namelijk gebleken dat men de meningen van influencers ten harte nemen en juist ook actief op zoek gaan naar ideeën voor nieuwe aankopen door te kijken bij hun favoriete influencers. 

Dus wil jij als bedrijf een fashion influencer inzetten maar je weet nog niet goed welke het beste bij je past? Lees dan snel verder want we got you! Dit zijn de 10 beste en grootste fashion influencers van dit moment van Nederlandse bodem op een rijtje. Bij dit lijstje zijn een aantal dingen meegenomen zoals het aantal volgers (100K+), het engagement rate en de relevante content. 

Negin Mirsalehi 

View this post on Instagram

First time wearing a 🌸 dress in a long time.

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Negin Mirsalehi, wie kent haar niet? In 2012 is zij als een van de eerste begonnen met het met het plaatsen van outfit posts en dat was een goede keus geweest. Met haar ruim 6 miljoen volgers, neemt ze nu in rap tempo de hele wereld over. We mogen gerust zeggen dat deze fashionista een van de succesvolste beautys is die Nederland telt. Maar naast de beauty heeft Negin ook zeker de brains. Sinds 2015 runt zij namelijk samen met haar vriend Maurits haar eigen haarverzorgingslijn genaamd gisou

Stephanie Abu-Sbeih

View this post on Instagram

Swipe right for cuteness 🤍

A post shared by Stephanie Abu-Sbeih (@stephsa) on

Dat Stephanie inmiddels een wereldse vrouw is, is een understatement. Ze is geboren in Jeruzalem, verhuisde op een 4-jarige leeftijd naar Nederland en reist tegenwoordig de hele wereld over. Stephanie, beter bekend als Stephsa, was een van de eerste die begon met bloggen en besloot dit voort te zetten op Instagram omdat zij hier grote kansen zag. Die zag ze goed; inmiddels is haar online community uitgegroeid tot ruim een miljoen volgers. Als je interesse hebt in een samenwerking, kun je contact opnemen met Namam. 

Rianne Meijer 

View this post on Instagram

I swear I’m a nice person

A post shared by RIANNE MEIJER 🐶 (@rianne.meijer) on

Waar Rianne eerst begon met naar eigen zeggen ‘’B-modellenwerk’’ is ze nu uitgegroeid tot een van de grootste influencer op dit moment. Rianne is niet alleen een van de grootste influencers maar ook een van de grappigste en eerlijkste influencers. Rianne post vaak de zogenoemde ‘’Instagram vs. Reality’’ posts waarmee zij menig harten steelt. Het is dan ook niet gek dat zij inmiddels meer dan een miljoen volgers heeft op Instagram. Voor samenwerkingen met Rianne kun je contact opnemen met Content Icons.

Anna Nooshin 

De in Iran geboren Anna is flink op weg naar de 1 miljoen volgers op Instagram en zo gek is dat ook niet. Anna is een keiharde zakenvrouw die het allemaal wel weet te regelen. Ze was voor lange tijd mede-eigenaar van NSMBL.nl, schreef eigen boeken, is met regelmaat op Youtube te zien, presenteerde een aantal keer Hollands Next Top Model en verscheen als sterke vrouw bij Expeditie Robinson. Die Anna doet het allemaal wel. 

Noor de Groot 

View this post on Instagram

favorite new dress (and favorite mornings) 🤍🤍

A post shared by NOOR DE GROOT (@queenofjetlags) on

Dat Noor ook wel bekend staat onder de naam ‘’Queen of Jetlags’’ is niet geheel gek gezien zij over de hele wereld reist en haar outfits op de mooiste plekken weet te fotograferen. Noor is in 2013 begonnen met bloggen en wist daarmee menig volgers te bemachtigen. 

Ruba Zai 

De Rotterdamse Ruba Zai mogen we al een langere tijd style-icoon noemen. Maar Ruba is niet alleen een style-icoon, ze is ook een groot inspiratiebron voor vele jonge vrouwen over de hele wereld én zorgt ervoor dat men afstand doet van het achterhaalde beeld van een moslima. Gelijkheid is dan ook waar Ruba voor wilt zorgen met haar account. 

Clair ‘’Claartje rose’’ 

View this post on Instagram

for @jacquesmariemage by @sophiesahara

A post shared by Claire Rose Cliteur (@clairerose) on

Hoewel Claire Amsterdam inmiddels ingeruild heeft voor New York, blijft ze nog steeds een van de grootste Nederlandse It-girls. Tijdens een stage in New York merkte Claire dat ze haar Instagram veel groter kon aanpakken dan dat ze daarvoor deed. Ze kreeg de smaak te pakken en werd steeds groter waardoor menig modemerken geïnteresseerd raakten om samen te werken. Haar geheim? Simpele en high-end items met elkaar combineren. 

Linda Tol 

View this post on Instagram

Almost All Black

A post shared by Linda Tol (@lindatol_) on

Linda ruilde haar baan bij een PR-bureau in voor het werken als fulltime influencer. Of dit een goed idee was? Ja zeker. Ze is inmiddels een aantal jaar, vele campagnes én 473 duizend volgers verder. Als je op haar Instagram account stuit, valt één ding gelijk op: it’s all about Less is More bij Linda. Dus, als je een clean en chic merk bent, zou Linda de perfecte match kunnen zijn.

Lizzy Perridon

View this post on Instagram

always together w my little charlzie

A post shared by Lizzy Perridon (@lizzyperridon) on

Als er iemand is die stijl ademt, is het Lizzy Perridon. In één oogopslag is al te zien dat Lizzy niet bang is om haar zelf te zijn en dat ze dit juist aanmoedigt. Wat haar stijl precies is? Die is niet te beschrijven gezien ze gebruik maakt van allerlei verschillende stijlen. Overigens is Lizzy niet alleen een fashion influencer; ook op zakelijk gebied kan ze er wat van. Met haar bedrijf Litchy verhuurt ze designer jurkjes. Want waarom zou je iets kopen als je het maar eenmaal draagt, aldus Lizzy. Interesse in een samenwerking? Neem contact op met VDF Management.

Vivian hoorn 

Aan creativiteit geen gebrek bij Vivian. Naast model en influencer, is Vivian sinds een tijdje ook nog in te huren als fotograaf. En dat is te zien ook. Zodra je op haar Instagram stuit, waan je in een perfecte maar eerlijke wereld vol self love. Hoewel we Vivian vaak linken aan perfect geschoten plaatjes, is ze ook niet vies van wat eerlijkheid. Op haar twee Instagram account jacqueline_timemachine laat ze namelijk de andere kant zien. Zo houdt ze het toch nog lekker echt met een portie humor.