Wat zijn de goedkoopste hostingpartijen?

webhosting

Als je over een website beschikt en deze online wilt plaatsen, moet je jouw website voorzien van een hosting. Een hosting moet je zien als de ‘thuisbasis’ van jouw website. Je ‘huurt’ als het ware een stukje webruimte op een server. Deze server slaat de bestanden op die jouw website vormen en staat 24/7 in verbinding met het internet. Hierdoor is jouw website toegankelijk voor bezoekers. Jouw website blijft werkend doordat de webhoster continu bezig is met het uitvoeren van updates, het beveiligen van de server en het configureren van de server zodat jouw website zo snel mogelijk draait. 

Soorten webhosting

Over het algemeen spreken we van vier verschillende hosting varianten. Elk hostingpartij bepaalt echter zelf welke hostings zij willen aanbieden. Dit staat over het algemeen duidelijk op de website. 

Shared hosting

Shared hosting (vertaling: gedeelde hosting) houdt in dat je samen met anderen gebruik maakt van één webserver. Hoewel je de server met anderen deelt, kan niemand bij jouw data. Je krijgt binnen shared hosting namelijk toegang tot een afgeschermd deel van de server. Dit is alleen voor jou toegankelijk. 

Als jouw website niet zo groot is, kun je het beste een shared hosting pakket afsluiten. De kosten zijn ook lager bij een shared hosting gezien je de capaciteit van de server met anderen deelt. Als jouw website zwaarder is en meer capaciteit nodig heeft, kun je beter een ander hostingpakket kiezen. 

Virtual Private Server (VPS)

Een VPS is jouw eigen virtuele server. Deze virtuele server bevindt zich binnen het netwerk van fysieke servers. Je hebt de server in eigen beheer waardoor je deze kunt inrichten zoals je zelf wilt. Daartegenover staat wel dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de updates en beveiliging van jouw server. Enige voorkennis is hiervoor wel handig. 

Reseller hosting

Normaal gesproken sluit je een hostingpakket af voor één gebruiker. Als je meerdere gebruikers wilt toevoegen, kun je het beste een reseller hostingpakket afsluiten. Met een reseller hosting kun je namelijk meerdere gebruikers aanmaken en meerdere websites hosten. Tevens kun je dit pakket ook het beste afsluiten als je hosting wilt doorverkopen aan  je eigen klanten. 

Dedicated hosting

Dedicated en VPS hosting lijken een beetje op elkaar. Toch gaat dedicated hosting een stapje verder en is daarom ook vaak het duurste hostingpakket. Je krijgt bij dedicated hosting één fysieke server die compleet voor jezelf is. Omdat de server binnen de dedicated hosting helemaal van jou is, ervaar je ook geen overlast van andere gebruikers.

Goedkope hostingpartijen 

Als je tussentijds wilt overstappen van hostingpartij omdat je ontevreden bent over de eerder gekozen partij, zal jouw website in de overgangsperiode een tijdje offline komen te staan. Dit resulteert in gemiste verkopen of leads en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang in een keer de juiste hostingpartij te kiezen. Vandaag de dag zijn er genoeg webhosters waaruit je kunt kiezen; het aanbod is reuze. Soms weet je niet meer waar je kijken moet. De een biedt meer functionaliteiten terwijl de ander weer goedkoper is. Omdat we jouw keuze proces willen vergemakkelijken, zetten we hieronder de vier goedkoopste en beste webhosters even op een rijtje. Hierbij is er gekeken naar de tarieven, kwaliteit en reviews. 

1| Vimexx 

Vimexx logo

Met stipt op nummer één prijzen wij Vimexx aan. Vimexx is in 2015 opgericht en groeide al snel uit tot een van de populairste en goedkoopste webhosters van Nederland. Het fijne aan Vimexx is dat er voor elk budget wel een hostingpakket beschikbaar is. De hostingpakketten beginnen namelijk al bij €0,45 per maand. Dit is een vaste prijs; je hoeft dus ook niet bang te zijn voor bijkomende kosten. Binnen het goedkoopste hostingpakket wordt er 2 CPU gereserveerd en ontvang je 2GB SSD-opslag. Tevens ontvang je bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat. Je betaalt bij dit pakket echter wel nog voor je domeinnaam.

Naast het standaard hostingpakket van Vimexx, bieden zij ook nog VPS server hosting, dedicated hosting en reseller hosting aan. De VPS server pakketten zijn vanaf €9,89 per maand, de dedicated hosting pakketten zijn vanaf €64,95 per maand en de reseller hosting pakketten zijn, net als de al €2,45 per maand.

Als je er niet helemaal uitkomt, kun je gemakkelijk jouw vraag stellen aan de community op een speciaal forum van Vimexx. Ook zijn er verschillende uitgebreide handleidingen die jou een handje kunnen helpen. Als je hier niks uithaalt, kan je ook nog contact opnemen met de klantenservice van Vimexx. Dit doe je door een vraag te stellen via een support ticket of de live chat. Het supportteam van Vimexx denkt graag met je mee en helpt je zo uitgebreid mogelijk om zo de beste oplossing te kunnen vinden. De goede klantenservice is dan ook een reden dat Vimexx een van de beste webhosters genoemd wordt.  

2| Antagonist 

antagonist logo

Antagonist is al ruim 16 jaar acties in de hostingmarkt. Daarom is het ook zo gek nog niet dat zij inmiddels verantwoordelijk zijn voor de hosting van meer dan duizenden websites. Zoals zij zelf aangeven, doet Antagonist het net even wat anders dan de andere partijen in de hostingmarkt. Zij besloten zich enkel te focussen op één sterk product dat zij zich volledig kunnen richten op hun klanten. Antagonist combineert het beste van VPS hosting en shared hosting in één pakket. Dat maakt Antagonist een unieke webhoster. 

Bij Antagonist kun je kiezen uit drie verschillende webhosting pakketten (Slim – Plus – Pro). Het goedkoopste webhosting pakket wordt al vanaf €4,99 per maand aangeboden. Dit is echter geen vaste prijs. De prijs hangt af van het aantal jaar waarvoor je het webhosting pakket afneemt. Binnen dit pakket wordt er standaard SSL geleverd, 1 CPU gereserveerd en ontvang je 25 GB SSD-opslag. Ook is het domeinnaam inclusief in elk pakket. Tevens kun je de webhosting pakketten eerst 30 dagen uitproberen. Als blijkt dat het niet goed werkt, krijg je je geld terug. 

Net als bij Vimexx zijn de klanten van Antagonist erg te spreken over de klantenservice. Je eenvoudig in contact met het supportteam van Antagonist via live chat, e-mail, het forum of via social media. Ook biedt Antagonist handleidingen die je kunt gebruiken. 

3| Cloud86

cloud86 logo

Cloud86 werd in 2003 opgericht met de missie ‘webhosting aanbieden tegen een eerlijke prijs, zónder concessies te doen op kwaliteit’. Nu, ruim 17 jaar verder, is Cloud86 voor meer dan 40.000 klanten de aanbieder van diverse webhosting- en clouddiensten. En heel gek is dat ook niet. Cloud86 heeft namelijk de snelste WordPress Webhosting in Nederland. Zij zijn uitgeroepen tot de snelste webhoster in Nederland. Een snelle website heeft invloed op de gebruikerservaring van je bezoekers en is belangrijk voor zoekmachine optimalisatie.

Er zijn drie webhosting pakketten waaruit je kunt kiezen. Je kunt vanaf €1,95 per maand al een webhosting pakket afsluiten bij Cloud86. Voor dit webhosting pakket hanteert Cloud86 een vaste prijs. De prijs van de overige twee webhosting pakketten is echter variabel. 

Binnen het goedkoopste webhosting pakket ontvang je 5 GB SSD-opslag, 250 GB dataverkeer en 5 MySQL Databases. Tevens krijg je ook toegang tot 2 websites. Dit betekent dat het mogelijk is 2 websites (domeinen) binnen hetzelfde pakket te hosten. Ook wordt er bij elk pakket standaard SSL geleverd. 

Naast deze webhosting pakketten, biedt Cloud86 ook nog andere varianten aan. Zo hebben zij managed WordPress en WooCommerce hosting pakketten (vanaf €7,98 p/m), VPS Hosting (vanaf €25 p/m), Managed VPS (vanaf €107,45 p/m) en Virtual Private Cloud (vanaf €197 p/m). 

4| Mijn.host

mijn.host logo

Mijn.host is een eenvoudige en snelle hosting partij. Met de webhosting van mijn.host laadt jouw website namelijk tot wel 35% sneller. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door CloudLinex. Hoewel de webhosting een shared webhosting is, wordt met CloudLinex voorkomen dat je op een gedeelde server last hebt van andere websites. 

Tevens hoef je niet bang te zijn voor een onveilige website; voor ieder hostingpakket ontvang je namelijk een gratis SSL certificaat. Heb je bovendien jouw website gemaakt via WordPress? Dan kan je deze gemakkelijk koppelen aan je webhosting. Bij mijn.host zijn namelijk 300+ apps gratis inbegrepen. 

Mijn.host biedt vier verschillende webhosting pakketten aan. Het goedkoopste webhosting pakket is al vanaf €1,99 per maand. De prijs geldt echter wel maar voor het eerste jaar, daarna geldt de normale prijs (€3,99). Binnen dit pakket worden er 2 CPU gereserveerd, ontvang je 5 GB SSD-opslag en 3 MySQL databases. Bovendien zijn er geen setup kosten en is het maandelijks opzegbaar. Naast de shared hostingpakketten biedt mijn.host ook nog reseller hostingpakketten (v.a. €2,99 p/m) aan. 

Samenvattend

De bovengenoemde vier hostingbedrijven zijn uiteraard niet de enige bedrijven die hostingpakketten aanbieden. Er zijn er nog veel meer. Deze vier genoemde zijn echter onze eigen favorieten.

Hostingpartij  Prijzen
Vimexx v.a. € 0,45 p/m
Antagonist v.a. € 4,99 p/m
Cloud86 v.a. € 1,95 p/m
Mijn.host v.a. € 1,99 p/m